Céljaim

Aikidot szeretnék tanítani, fejlődni, hogy fejleszthessek. Egy kis békés szigetet, közösséget teremteni.Egy helyet ahol ki lehet szakadni a mindennapokból. A minőségi oktatás, aikido technikai megközelítés mellett elsődleges célom az egészség fejlesztése, mindenkinek adni, amennyit befogadni képes

Magamról

Mivel az aikido edzés jellegét, hangulatát az edzést tartó nagy mértékben meghatározza, néhány szó magamról.

Hajdu Péter vagyok. Életem nagy szerelme (családom nem számítva) az aikido. Mindig fontos volt számomra a nyugalom keresése, az önkontroll kiterjesztése. Ugyanakkor energikus emberként nehezen ülök a fenekemen meditálva. Mindig is szerettem tanítani, magyarázni. Új emberekkel találkozni, eszméket cserélni. Részletekben a tökéletességet keresni.

Mivel a múlt meghatározza a jelent, néhány szó a múltamról:

Múlt

1982-ben születtem Dunaújvárosban. Vidéken, Ercsiben nőttem fel. Gyerekként gerincproblémák miatt nem sportolhattam. Iskolai verekedésekbe keveredve sosem tudtam visszaütni, félvén hogy nem tudom kontrollálni magam. Ez persze könnyű prédává tett.
Középiskola elején felmentettek testnevelésből. 17 évesen, 48 kilósan elegem lett egészségi állapotomból. Kondizni kezdtem, melynek nagyon hamar meg lett az eredménye. Közérzetem sokat javult, a folytonos zaklatások elmaradtak.

2000-ben kerültem Budapestre, amikor felvettek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki Karára. Egyetemista koromban több sportba intenzíven belevágtam: barlangászat, falmászás, sziklamászás, chi-kung… és persze aikido Budapesten…

2001 szeptemberében néztem meg életem elsõ aikido edzését. Soha nem felejtem el, ahogy Vass Zoltán Sensei az eszközös edzésen egy páros kardvágás gyakorlatot mutatott be. A két ember egymással szemben állva vágott és hárított. Mintha fűzfák hajlottak volna a szélben…. Már ott, akkor megéreztem, hogy ez az a mozgás, amiért élni akarok. A haladó edzést megtekintve nehezen tudtam elképzelni, hogy én valaha is a haladók szintjén rugalmasan, lágyan mozgok, gurulok, zuhanok… De úgy döntöttem mindent megteszek, és jutok ameddig jutok.

2005-tõl Elsner László Sensei aikido edzéseit is látogattam Tatán, párhuzamosan a budapesti aikido edzések mellett. Hihetetlen mély benyomást tett rám precíz, erőteljes, mégis lágy munkájával, edzői képességeivel. 2010-ig napi szinten edzettem.

Eközben munkám – GSM rendszertámogató mérnök- révén sokat utaztam. Lehetőségem nyílt Hollandiában, Finnországban, Oroszországban különböző stílusokat képviselő 5-6 danos aikido mestereknél tanulni. Ruud van Ginkel Sensei Hollandiából különösen nagy hatassál volt rám.

2009 elején Japánban, a Hombu Dojoban is eltöltöttem egy hónapot, napi 3-5 aikido edzésen részt véve.

2010-tõl már csak Tatan, Elsner László Senseinél folytattam tanulmányaimat. Különösen sokat köszönhetek mesteremnek, mert danvizsgára felkészítve rendszerezte tudásomat. Az õ aikido stílusán, megoldásain keresztül valóban magamévá tehettem a külföldön megismert egyedi, vagy technikai rész megoldásokat.

Danvizsgámat követően 2010 szeptemberében kezdtem el az aikido oktatást Budapesten, megnyitva az Abonyi utcai Aikido klubot. 
Októberben megszületett nagyfiam, két évvel később kisfiam.

2012 végén nehéz döntést kellett hoznom. A munka, család, edzés hármasa nem volt tartható. Középvezetőként sokat utaztam, lehetőleg az edzésekhez igazítva a külföldi utakat, a család alig látott. Bezártam a dojo-t és eldöntöttem hogy akkor nyitom újra ha már nem dolgozok alkalmazottként és több lábon állva nem munka mellett, hanem hivatásból oktathatok. Az azóta eltelt 5 évben tudatosan készültem a nagy napra. Elvégeztem egy fitness instruktori képzést, alapítottam vállalkozást, sikeresen letettem a 2. 3. dan vizsgát

A jelen:

2017 Szeptemberében újra elkezdek oktatni, reményeim szerint öreg koromig, amíg csak testem szellemem engedi.

 

Hajdu Péter

2017 aug 15